casa-700x483

Ce poţi face în 24 de ore cu 11.000 euro? O casă!

Echipa unui start-up din California, formată din ingineri în construcții și specialiști în IT(cum avem mulţi şi în Cluj), a reușit să construiască o casă în doar 24 de ore și la un cost de aproximativ 11.000 de euro.

Construcția în timp record a fost realizată cu ajutorul unei imprimante. Specialiștii de la Apis Cor au reușit să facă în acest timp fundația, pereții, tavanele, podelele, au pus ușile și ferestrele și au realizat și finisajele. Suprafața locuibilă are 38 de metri pătrați, iar durata de viața a casei este estimată la 175 de ani.

Proiectul de construire s-a desfășurat sub un cort uriaș, care a proteja betonul folosit și a putut fi uscat mai ușor, în condițiile în care casa a fost ridicată în Stupino, Rusia, un loc în care sunt temperaturi scăzute în această perioadă.

Nu este prima casă construită cu ajutorul unei imprimante, însă până acum a fost vorba despre asamblarea unor panouri pre-imprimate. Această imprimantă a celor de la Apis Cor a realizat pe loc întreaga construcție, de la fundație până la acoperiș.

În urmă cu doi ani, o echipă de specialiști chinezi anunța că poate să facă cu ajutorul unei imprimante o casă de 200 de metri pătrați cu doar 5.000 de dolari. Pentru a realiza structura și pereții, compania folosea un amestec din ciment și sticlă, la care adăuga un liant special care îi asigura rigiditate precum cea a betonului. Însă, ideea chinezilor a rămas în fază de proiect.

(sursa greatnews.ro)

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>