masini_trafic (2)

Ce maşini îşi doresc românii. Clujul, în topul vânzărilor

Județul Cluj s-a clasat pe locul doi în clasamentul național al autoturismelor puse la vânzare, dar și vândute efectiv pe platforma Autovit.

Valoarea automobilelor puse la vânzare pe Autovit.ro a atins anul trecut suma de 784 de milioane de euro, marcând o creștere de 30% față de 2017, când tranzacțiile înregistrate erau de 600 de milioane. Cele mai vândute cinci branduri auto anul trecut au fost Volkswagen (41.000 de unități), BMW (32.000), Audi (23.000), Ford (14.600) și Mercedes-Benz (20.300).

În funcție de modelul mașinii primele poziții au fost ocupate de VW Passat (12.315 unități), BMW Seria 3 (9.352), Audi A4 (8.450). Pe Autovit.ro au fost publicate 216.000 de anunțuri noi, luna cu cele mai multe oferte listate fiind octombrie, urmată de mai și de martie, conform Wall Street

Mai, iunie și iulie au fost perioadele din an cu cele mai multe mașini vândute: 14.000 de unități. Topul brandurilor care au înregistrat cel mai mare număr de anunțuri include VW, BMW, Audi, Mercedes-Benz și Ford. Utilizatorii din București, Cluj, Argeș, Arad și Timiș au publicat cel mai mare număr de anunțuri și tot ei au impulsionat piața locală cu cele mai multe modele vândute.

Mașinile cu prețuri între 5.000 și 7.500 de euro au beneficiat de cele mai multe anunțuri listate și au înregistrat cel mai mare număr de vânzări. La polul opus, pentru autoturismele între 15.000 și 20.000 de euro s-au atins cele mai scăzute cote ca anunțuri publicate și ca vânzări realizate.

„2018 a fost cel mai bun din ultimii nouă ani pentru piața mașinilor noi, autoturismele second-hand din import au înregistrat cifre solide, iar reînmatricularile au crescut cu 18%. Tendințele din piață s-au reflectat și în rezultatele Autovit.ro printr-o creștere semnificativă a vânzărilor încheiate pe platformă noastră”, a declarat Andrei Dumuța, business manager la Autovit.ro.

 

Piața mașinilor noi a înregistrat al cincilea an consecutiv de creștere și a ajuns la un nivel de două ori mai mare față de 2013, cel mai slab an din ultimele două decenii. Diferența dintre cea mai slabă lună și cea mai bună a fost de 2.700 de mașini în septembrie față de 28.000 în august.

Piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu câteva procente, dar a rămas la 473.000 de unități, de cinci ori peste 2011, cel mai slab an din ultimul deceniu. Reînmatriculările au avut cel mai bun an, depășind jumătate de milion de mașini.

Cele mai bune luni au fost iulie și octombrie, cu 55.000 de mașini înscrise în circulație. În nicio lună nu au fost înmatriculate sub 38.000 de unități. Segmentul SUV a atins, ca în Europa, cote record pe piața mașinilor noi, iar Dacia Duster este modelul cu cele mai mari cote de vânzări.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>