cluj-napoca-panorama

Ce lucruri îi enervează pe clujeni? Nemulţumirile din căsuţa de e-mail a lui Boc

Peste 480 de mesaje din partea cetăţenilor au intrat în căsuţa de e-mail a primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, în ultima lună. Dacă 40 sunt mesaje de felicitare, celelalte sunt în ton cu adresa de e-mail  lucruricaremaenerveaza@yahoo.com

La mijlocul lunii ianuarie 2019, edilul Emil Boc anunţa că şi-a făcut adresă de mail, unde aşteaptă să primească toate nemulţumirile cetăţenilor legate de oraş. Promite să prezinte un raport lunar. S-a ţinut de cuvânt, marţi dimineaţa, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

Cele mai multe probleme semnalate de clujeni se referă, după cum putea era de aşteptat, la lipsa locurilor de parcare, starea deplorabilă a drumurilor după iarnă sau noi conexiuni între diverse cartiere din oraş prin mjloace de transport public.

“Până în acest moment am primit 481 de mesaje. Am primit şi felicitări, cam 40 de mesaje. Cele mai importante probleme semnalate de cetăţeni ar fi următoarele: dificultatea găsirii de locuri de parcare în municipiu, problema parcărilor din cartiere, siguranţa circulaţiei (treceri de pietoni, marcaje rutiere, etc.), trotuare ocupate de maşini, lipsa parcurilor verzi şi lipsa întreţinerii acestora, problema curăţeniei oraşului (lipsa punctelor de colectare a gunoiului selectiv, gunoi neridicat, deszăpezire, etc.), transport în comun (necesitatea multiplicării legăturilor cu transportul public între diverse cartiere ale oraşului, şi între cele tradiţionale Grigorescu – Gheorgheni, dar şi între Bună Ziua – Dâmbu Rotund sau Irisi cu centrul oraşului), starea precară a drumurillor (Depoului, Sopor, Mozart, Valea Fânaţelor – lucruri ce se află în pregătire la municipalite), probleme cu iluminatul public, proprietarii care nu curăţă după animalele de companie, dar şi mesaje cu idei, soluţii sau propuneri care vin partea oamenilor care scriu acolo”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, la Realitatea FM Cluj.

Primarul Boc a subliniat că cea mai importantă analiză pe care trebuie să o facă împreună cu Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca este cea legată de noua formulă de circulaţie a autobuzelor şi troleibuzelor, adică extinderea liniilor către noile zone ale oraşului sau conexiunea între diverse cartiere: “cred că şi aici este o soluţie care să ducă la rezolvarea aglomeraţiei din trafic, evident şi prin continuarea benzilor dedicate pentru mijloacele de transport în comun, aşa cum am dat exemplul din Gheorgheni”.

Ai o sesizare pentru Primăria Cluj? O poţi trimite direct prin aplicaţie

Amintim că Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția cetăţenilor o aplicație prin intermediul căreia pot transmite sesizările direct către municipalitate.

Aplicația My Cluj este gratuită și poate fi descărcată de pe dispozitivele de tip smartphone care folosesc sistemele de operare Android sau iOS. De asemenea, e disponibilă și în varianta pentru desktop și poate fi accesată pe mycluj.e-primariaclujnapoca.ro sau de pe website-ul Primăriei www.primariaclujnapoca.ro. Peste 5.000 de oameni au folosit până acum platforma online. Mai multe detalii AICI!

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>