cluj-napoca-my-favorite

Ce chirii se caută la Cluj

Ne aflăm în plin sezon a “vânătorii” de chirii în marile centre universitare ale ţării, iar Cluj-Napoca conduce în topul celor mai “piperate” tarife. O agenţie imobiliară a publica însă o analiză care arată ce tipuri de apartamente/case caută cei ce vor să se mute în capitala Transilvaniei şi ce cartiere preferă. 

Apartament de închiriat

Căutări după numărul de camere:

2 camere – 59%

3 camere – 24%

1 cameră – 13%

Cele mai căutate zone:

Gheorgheni – 13%

Mărăşti – 11%

Mănăştur – 11%

Zorilor – 11%

Central – 10%

 

Casa de închiriat

Căutări după numărul de camere:

4 camere – 29%

5 camere – 20%

3 camere – 14%

 

Cele mai căutate zone:

Europa – 12%

Andrei Mureşanu – 10%

Grigorescu – 9%

Gheorgheni – 9%

Iris – 7%

Analiza integrală poate fi consultată AICI. 

Chiriile în Cluj-Napoca, în 2018 

Bugetul mediu necesar pentru închirierea unei garsoniere a ajuns la 250 euro/lună în vara acestui an, ceea ce marchează un avans considerabil față de media de 220 de euro consemnată în 2017. În cartierul Gheorgheni, însă, o garsonieră de 22 mp utili costă și 200 euro/lună.

Așteptările proprietarilor s-au majorat pe segmentul apartamentelor cu două camere, care au ajuns la un nivel de 380-390 euro/lună, față de 360 de euro în iunie anul trecut. În Mănăștur, o locuință bicamerală cu o suprafață de 50 mp utili are un preț cerut de 300 euro/lună.

O creștere semnificativă a avut loc în cazul locuințelor tricamerale, care au ajuns la o valoare medie de listare de 470 euro/lună în iunie, față de 445 de euro în urmă cu 12 luni. În Grigorescu, o unitate locativă mobilată, cu o suprafață de 61 mp, este disponibilă spre închiriere la un preț de 380 euro/lună.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>