1_3_183574_1552286618_05338_fav

Ce aplicaţii dezvoltă tinerii din Cluj

Aplicaţii inedite, precum una care ar putea înlocui cafeaua, prin stimularea senzorilor de la nivelul cortexului orbitofrontal lateral sau o alta, care i-ar putea ajuta pe părinţi să afle dacă copilul lor are probleme cu vederea, toate susţinute de tehnologia mobilă, au fost prezentate de tineri studenţi sau cercetători în cadrul ediţiei de la Cluj a Innovation Labs 2019.

Potrivit organizatorilor, aceasta este cea mai mare competiţie dedicată startup-urilor tech, în care tinerii pasionaţi de inovaţie şi de antreprenoriat sunt invitaţi în câteva mari centre universitare ale ţării să-şi prezinte ideile în faţa unui juriu format din profesionişti de renume din domeniul IT şi din lumea afacerilor, scrie agerpres.ro. 

În program au fost înscrise 40 de echipe, dintre care doar jumătate au intrat în Hackathon, iar în final în programul de mentorat au intrat 13.

Innovation Labs 2019 urmăreşte şapte direcţii de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities şi Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat şi o transformă treptat într-un prototip viabil şi persuasiv, cu aplicaţii în piaţă. În Cluj-Napoca, programul este susţinut pe plan academic de către Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>