Justitie-31

CCR a amânat dezbaterea sesizărilor Opoziţiei privind modificarea codurilor penale

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru 28 mai pronunţarea pe marginea sesizărilor formulate de PNL şi USR asupra neconstituţionalităţii modificărilor Codului penal şi Codului de procedură penală, adoptate de Parlament.

Motivul deciziei judecătorilor Curţii este că şi sesizările preşedintelui Klaus Iohannis privind modificarea codurilor penale a fost fixată tot pe 28 mai. Astfel obiecţiile de neconstituţionalitate ale partidelor de Opoziţie şi ale şefului statului vor fi conexate şi discutate de CCR la acea dată.

Pe 25 aprilie, PNL şi USR au depus la Curtea Constituţională sesizări în legătură cu proiectul care a modificat Codul penal şi pe cel care a schimbat Codul de procedură penală, iniţiative adoptate de Parlament. Printre articolele sesizate de opoziţie ca fiind neconstituţionale se numără şi articolul 16 (3) litera a din Codul penal.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>