foto: antalyadestination.com

Cât ne costă concediul: Turcia (II)

Turcia a devenit o atracţie pentru clujeni în ultimii ani, astfel că agenţiile de turism au venit cu oferte care să acopere toate cererile.

La cea de a X-a ediţie e târgului Touristica, desfăşurat în week-end-ul trecut la Polus Center, agenţiile au venit cu oferte multiple pentru destinaţia Turcia.

Astfel, agenţia Filadelfia Turism a prezentat câteva oferte pentru Kuşadasi. Cele mai ieftine sunt la hoteluri de trei stele. În varianta de demipensiune, Hotelul Uslan 3*are preţuri de 22 de euro per persoană pe noapte, chiar cu redurece de 10% pentru early booking până la finele lunii aprilie. În varianta de 3* all inclusive, are preţuri de până la 36 de euro pe noapte de persoană în plin sezon şi 23 de euro în afara acestuia. Patru stele cu demipensiune duce preţurile în plin sezon la 32 de euro de persoană, pe noapte – hotel Tatlises. În varianta de all inclusiv, la 4* tarifele sunt de 58 euro pe noapte de persoană în plin sezon (hotel Imbat) sau 61 de euro – hotel Sentinus. Pentru unităţile de cazare de 5* din Kuşadasi, agenţia propune doar variante de all inclusive. Preţurile în aceste condiţii, per persoană pe noapte, în plin sezon, variază de la 66 de euro în hotel Vista Hill, 86 de euro la hotel Korumar, până la 108 euro, la hotelul Aqua Fantasy. De remarcat că în extrasezon preţurile pot să scadă la jumătate, iar toate variantele beneficiază de reduceri pentru early booking. Agenţia are şi charter săptămânal cu autocarul până în Kuşadasi, contra cost.

Agenţia Happy Tour vine cu o efertă ce conţine aproape 90 de hoteluri de patru şi cinci stele din staţiuni precum Kundu, Lara, Belek, Kemer, Tekirova, Side, Alanya, Bodrum, atât pe ţărmurile Mediteranei cât şi ale Mării Egee.Early booking-ul de aprilie este între 10 şi 23%. Toate ofertele Happy Tour sunt doar la 4* şi 5* şi doar în variantele all inclusive, ultra all inclusive şi ultimate all inclusive. Pachetele agenţiei cuprind biletul de avion cursă charter Cluj – Antalya şi retur, taxele de aeroport, transfer aeroport – hotel, cazarea, masa şi asigurarea. În Kundu, la Dephini Palace 5*, sejurul de 7 nopţi ultra all inclusive pentru un cuplu este de 2.417 euro. Tot în Kundu, la hotelul Mardan 5*, sejurul de 7 nopţi all inclusive într-o cameră dublă costă un cuplu în plin sezon 3.565 euro, dar cu o reducere de 23% pentru early booking. În Lara, în cameră dublă la Royal Holiday Palace 5* sejurul două persoane în plin sezon 2.487 euro. În Belek, variantele sunt de asemenea doar la 5*. La Papillon Zeugma, un cuplu cu un copil de până la 12 ani plăteşte pentru întreaga vacanţă (7 nopţi), în plin sezon, 2.370 euro, iar la Titanic Deluxe Belek, all inclusiv, doi adulţi şi un copil scot din buzunar 2.789 euro. Variantele de patru stele ale agenţiei se găsesc în Alanya, unde la Eftalia Splash plătesc 1.374 euro la all inclusive pe 7 nopţi. Doi copii se pot caza gratis cu părinţii. În Bodrum, la Forever Club 4*all inclusiv, o pereche plăteşte 1.330 de euro. Toate preţurile scad considerabil în extrasezon.

Agenţia Paralela 45 are în oferte circuite de 10 zile în Turcia. Astfel, itinerariul propus este Istanbul – Ankara – Cappadocia – Konya – Pamukkale – Kuşadasi – Antalya iar oferta include: transportul cu avionul Bucureşti – Istanbul şi Atalya – Bucureşti, 9 nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*, 7 cine, tururi prin oraşe. Preţul: 545 de euro, la care se adaugă taxa de aeroport, de 135 de euro per persoană. Agenţia propune şi varianta inversă a itinerariului, cu plecare din Bucureşti în Antalya şi cu punct terminus Istanbul.

 

Pachetul de Turcia al agenţiei Alis Holidays cuprinde cazarea – 7 nopţi în Kuşadasi, transport cu autocar clasificat 3*. Ofertele de cazare încep de la 2* plus, fără masă.Astfel, la Vila Peach, în plin sezon se plăteşte 242 de euro pe tot pachetul, iar cu early booking în aprilie preţul scade cu 15%. Varianta cu demipensiune la hotel Uslan 3* costă 304 euro în plin sezon, iar 3* all inclusive, la hotel Surtel duce sejurul la 402 euro. La gama de 4*, Alis Holidays propune varinata fără masă, la hotelul Dabaklar (386 euro în plin sejur de persoană), cu demispensiune la hotel Tatlises (372 euro) şi all inclusive la hotelurile Grand Kurdoglu (456 euro), Alish (533 euro), Sole Santa Maria (491 de euro), Club Mersin (512 euro) şi Club Grand Efe (582 euro). Pentru 5*, Alis are două variante, ambele all inclusive: hotel Grand Belish (583 euro) şi hotel Surmeli (763 euro). Ca şi la celelalte agenţii, preţurile pentru copii sunt mai mici, în funcţie de vârstă. Early booking (până la finele lunii), aduce reduceri între 10 şi 17%.

(Titus CRĂCIUN)

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>