Câţi români au salariul de cel puţin 10.000 de lei pe lună

Care ar fi salariul minim pe economie care ar rezolva problema fluctuaţiei de personal în România

Un nivel al salariului minim de 2.000 de lei net pe lună ar aduce un echilibru pe piaţa muncii în sensul în care fluctuaţia de personal din rândul muncitorilor s-ar reduce semnificativ, a spus Marian Pătraşcu, head of sales & talent aquisition în cadrul companiei de recrutare APT, parte a grupului Work Service Group.

„Un salariu minim de echilibru pen­tru muncitorii necalificaţi sau uşor cali­ficaţi ar fi de 2.050 de lei net pe lună (şi nu 2.050 de lei brut, adică 1.247 de lei net, cât este anunţat nivelul sala­riu­lui minim pentru 2019 – n.red.). Fluc­tuaţia de personal s-ar reduce cu cel pu­ţin 10% pentru această categorie de per­sonal dacă salariul minim, fără res­tul beneficiilor, ar fi de circa 2.000 de lei net, iar nouă, recruiterilor, ne-ar fi mult mai uşor să găsim candidaţi eligibili atunci când mergem pe teren“, a expli­cat Marian Pătraşcu, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor ZF într-o intervenţie din cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Guvernul a anunţat la începutul acestei săptămâni că salariul minim pe economie va creşte de la 1.900 de lei brut în 2018 la 2.050 de lei brut în 2019. Acest lucru înseamnă că, în valori nete, salariul minim va creşte cu 85 de lei, de la 1.162 de lei net lunar în 2018 la 1.247 de lei net în 2019.

Tags: , , ,

Un raspuns la “Care ar fi salariul minim pe economie care ar rezolva problema fluctuaţiei de personal în România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>