41556921_2701386453419838_8022196733591158784_n

Când încep lucările la strada Bună Ziua

O stradă importantă a Clujului ar urma să aibă în viitor trei benzi pentru maşini, trotuare şi piste de biciclete. Momentan, se circulă pe numai două, iar facilităţile pentru pietoni şi biciclişti lipsesc cu desăvârşire. În plus, în ultimii ani, zona a fost înţesată de noi blocuri. 

Vorbim despre strada Bună Ziua, din cartierul clujean cu acelaşi nume. Strada fusese trecută în urmă cu mai bine de 10 ani la CNADNR (actuala CNAIR – Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere, n.red.), care a investit în modernizarea ei, și era cerută de aproape 3 ani de Primăria Cluj-Napoca, care dorește să o lărgească la 16 metri. Hotărârea de Guvern privind trecerea străzii Bună Ziua în patrimoniul municipiului a fost aprobată în luna mai 2018.

Lucrările de lărgire a străzii Bună Ziua ar urma să înceapă în primăvara anului viitor. 

“După mai bine de 2 ani şi jumătate, strada a intrat în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca. În data de 3 septembrie a fost demarată licitaţia pentru mutarea reţelelor, iar până la sfârşitul lunii octombrie 2018 să putem vota studiul de fezabilitate în Consiliu Local. Acolo trebuie să avem şi valoarea expropierilor, colegii de la Primărie fac deja evaluări pentru acest aspect, am scos certificatele de urbanism, şi discutăm despre aproximativ 60 de parcele care vor fi expropriate. Aşadar, sper ca în şedinţa din octombrie să aprobăm indicatorii tehnico-economici, după care intrăm în linie dreaptă şi putem trece la proiectare. Dacă lucrurile merg conform graficului, lucrările la lărgirea străzii Bună Ziua ar urma să înceapă în primăvara anului viitor”, a declarat Dan Tarcea, viceprimarului Clujului, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

4 benzi, trotuare şi piste de biciclete 

Primăria are deja clarificat proiectul pentru modernizarea străzii. Aceasta va fi lărgită la 16 metri și va avea trei benzi de circulație (două spre Bună Ziua şi una spre Fagului, n.red.), pistă de biciclete și trotuare.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>