Camera a adoptat ordonanţa de reducere a TVA pentru produsele alimentare la 9 la sută

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în unanimitate, Ordonanţa de urgenţă 6/2015 care reduce TVA pentru produsele alimentare de la 24% la 9%.

Proiectul prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie 2015, pentru livrarea următoarelor bunuri: alimente, băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în mod normal în prepararea alimentelor, produse utilizate în mod normal pentru a completa sau înlocui alimentele, precum şi pentru serviciile de restaurant şi de catering.

Reprezentanţii tutuor grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a spus că este “un balon de oxigen” şi este o măsură fiscală foarte bună, însă implementarea ei a fost “proastă”.

Deputatul PSD Marian Neacşu a replicat la criticile deputatului PNL că este “regretabil că aplică teoria castravetelui”. “Cât de pregătit a fost Guvernul Emil Boc când a crescut TVA la 24%?”, a spus Neacşu.

Reprezentantul UDMR a solicitat ca scăderea TVA să se facă şi pentru cheltuielile de întreţinere.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>