cp bugetare participativa_800x533

Bugetare participativă 2018. Start vot pentru 47 de proiecte propuse de clujeni

A început prima etapă de vot din cadrul procesului Bugetare participativa Cluj-Napoca 2018! În total, sunt 47 eligibile, mai puține decât anul trecut.

Calendarul procesului de Bugetare participativă este următorul:

16 iulie – 19 august – depunerea proiectelor

20 august – 30 septembrie – analiza proiectelor

1 – 21 octombrie – prima etapă de vot

​22 – 28 octombrie – validare vot I​

29 octombrie – 18 noiembrie – a doua etapă de vot

​19 – 25 noiembrie – validare vot II

26 noiembrie – afişare rezultate finale

Așadar, în data de 19 august 2018, la ora 00.00 se încheie etapa de depunere de proiecte și începe etapa de analiză a proiectelor în cadrul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018.

Analiza tehnică şi juridică a propunerilor va fi realizată de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca până la data de 30 septembrie 2018. Departamentele de specialitate ale Primăriei vor verifica conformitatea propunerilor cu standardele Regulamentului şi cu alte reglementări legale în vigoare. Propunerile care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pot suferi ajustări tehnice din partea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca în această etapă, dacă este necesar, cu înştiinţarea prealabilă a deponenţilor. Similitudinea conținutului propunerilor sau proximitatea spațială a acestora poate duce la integrarea diferitelor propuneri într-un singur proiect.

Stadiul proiectelor câștigătoare din cadrul primului proces de bugetare participativă desfășurat anul trecut se poate urmări pe acest link: https://bugetareparticipativa.ro/proiecte-in-implementare/ sau direct pe platforma www.bugetareparticipativa.ro la secțiunea Proiecte în implementare.

Mai multe informații despre primul proces online de bugetare participativă din România sunt disponibile:

· pe website-ul: www.bugetareparticipativa.ro;

·la adresa de email: bugetareparticipativa@primariaclujnapoca.ro;

·la telefon: 0371 376 646 (în fiecare zi lucrătoare în perioada de depunere a proiectelor, de luni până vineri, între orele 13.00-17.00)

· pe Facebook pe paginile: Bugetare participativă  și Municipiul Cluj-Napoca.

Bugetare participativa 2017 

Din cele 15 câștigătoare, un singur proiect este realizat, autobuzele școlare, iar altele două sunt în faza de execuție a lucrării: toalete în oraș și clădiri verzi (deși acesta a fost ”pervertit” în poduri cu vegetație).

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>