Studiu--60--dintre-tinerii-bucuresti-doresc-sa-initieze-o-afacere-proprie

Bucureștenii pun bazele unui club de business la Cluj

Bucharest Business Club (BBC), o școală practică de antreprenoriat urban pornită în capitală, își propune să închege comunități care să împărtășească bune practici în afaceri la nivel național până la finele lui 2019.

Primele zone pilot sunt orașele Cluj, Constanța, Iași, Timișoara. În 12 aprilie se vor pune bazele Cluj Business Club și va avea loc prima întâlnire a antreprenorilor din inima Transilvaniei.

„Eu însumi sunt un antreprenor din afara Bucureștiului care s-a lovit de toate greutățile dezvoltării unei afaceri în capitală. Ne propunem să creștem comunitatea BBC la 1.500 de antreprenori până la finalul lui 2019. Cred cu tărie ca sunt mulți oameni ca noi în afara Bucureștiului și, de aceea, mi-am propus să îi caut și să îi adaug comunității existente de 400 de proprietari de afaceri din zona capitalei”, a afirmat Vlad Mihălăchioiu, fondator al BBC.

 

Din statistici rezultă că românii își doresc să lucreze pentru ei, să fie independenți, dar le este foarte greu să supraviețuiască provocărilor din mediul economic instabil din România. Prin extinderea la nivel național, BBC își propune să crească cât mai mult rată de supraviețuire a businessurilor înființate în Romania.

Clubul vrea să ajute antreprenorii aflați la început de drum să învețe prin dezbateri și prezentări pe diferite teme susținute de antreprenori experimentați. Toți cei prezenți își pot comunica opiniile. Toată lumea învață și împărtășește din experiența proprie în cadrul sesiunilor.

Pentru a deveni membru în club trebuie să ai o idee care poate fi transformată în business, să fii deja antreprenor activ sau să ai o funcție de conducere într-o companie cu peste 50 de angajați, precizează reprezentanții BBC.

„Alături de cei 400 de colegi vreau sa transmitem mesajul nostru către tinerii antreprenori români: “Știm că vă este greu. Nu sunteți singuri! Toți trecem prin aceleași greutăți. Toți avem pierderi. Important este să rămânem aici, să învățăm zi de zi din greșelile noastre și ale altora, să perseverăm și să formăm un mediu de afaceri sănătos și prosper””, a declarat Vlad Mihălăchioiu

BBC este o comunitate de antreprenori care reunește 400 de afaceri urbane din București. Clubul presupune întâlniri săptămânale în care membrii împărtășesc experiențe de afaceri și fac networking.

Statutul de membru se poate primi doar pe bază de recomandare de la un membru existent. Pe lângă accesul la întâlnirile săptămânale, membrii au acces la evenimente speciale organizate trimestrial ca taberele de antreprenoriat BBC Camp sau târgurile Bucharest Business Fair.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>