autobuz

BT introduce plata cu telefonul pe autobuzele din Cluj

Companiile PTP Online și Banca Transilvania (BT) au lansat în Cluj-Napoca facilitatea de plată cu telefonul a biletelor şi abonamentelor online pentru transportul cu autobuzul, troleibuzul, tramvaiul şi microbuzul, operat de Compania de Transport Public (CTP).

Aplicația 24pay este adresată atât clujenilor, cât și studenților din alte localități sau turiştilor. BT şi PTP, membră a grupului de firme Ecco Group Development, şi-au propus să contribuie la dezvoltarea serviciilor online în transportul public, o arie mai puțin acoperită în România.

Facilitatea a fost lansată până acum în alte şase orașe din România – Arad, Brașov, Iași, Râmnicu Vâlcea, Timișoara şi Sibiu – la care se adaugă Cluj-Napoca. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store, ulterior fiind necesară înrolarea unui card Visa sau Mastercard.

Există trei modalități de achiziționare a biletelor şi abonamentelor din mijloacele de transport sau din stațiile din Cluj-Napoca: aplicația 24pay, secțiunea transport public; apropierea telefonului de simbolul NFC de pe afișele 24pay din mijloacele de transport; tastarea codului de 4 cifre de pe afișele 24pay din autobuze. Această opțiune de plată este o premieră față de celelalte șase oraşe în care aplicația a fost lansată până acum.

În urma parteneriatului încheiat între PTP Online și CTP, titlurile de călătorie vor putea fi achiziționate din mijloacele de transport sau din stații. Se pot cumpăra bilete pentru o călătorie urbană sau cu durată de 45 minute, abonamente de 24, 72 ore, săptămânale și lunare.

PTP Online face parte dintr-un grup de companii din București care activează de 10 ani pe piața serviciilor de reîncărcare electronică, furnizând servicii integrate de producție hardware și dezvoltare software cu aplicabilitate în dispozitivele mobile.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>