1_3_186756_1560146037_00197_fav

Bază sportivă „La Terenuri”, în şedinţa de Urbanism / Clujenii sunt invitaţi la dezbatere

Primăria Cluj-Napoca discuţă în şedinţa de Urbanism documentaţiile privind viitoarea zonă de agrement și bază sportivă „La Terenuri” Mănăștur, conform studiului de fezabilitate preliminar. Clujenii sunt invitaţi la dezbatere.

“Luni 10 iunie 2019, ora 16.00, în Sala de sticlă de la sediul Primăriei din Calea Moţilor nr. 3 se convoacă în ședință Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism în vederea dezbaterii documentațiilor P.U.Z Reabilitare bază sportivă și amenajare parc, zona La Terenuri, cartier Mănăștur și P.U.Z de urbanizare, cartier Borhanci, inițiate de Municipalitate. Publicul interesat poate participa la dezbatere”, transmite municipalitatea.

Documentațiile pot fi consultate AICI!

1,5 milioane euro pentru Baza Sportivă “La Terenuri”.

Noul obiectiv se va desfășura pe o suprafață de 4 ha și ia în calcul în primul rând nevoile persoanelor care locuiesc în cartier, pe baza dezbaterilor și discuțiilor publice avute până acum de primărie, alături de societatea civilă, experți și cetățeni.

Propunerile din studiile pentru acest proiect, realizate de câștigătorii licitației – asocierea Napotech Proiect şi Arhi Box – includ următoarele facilități:

zone de joacă sigure pentru copii
terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă
terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, padel, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru biciclete, piste de alergare, variate terenuri sintetice – baschet, tenis de masă
skatepark
mese de șah, amenajări cu aparate fitness
zone de escaladă cu aparate și echipamente pentru amatori
zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și
echipamente pentru parkour, diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele
amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece
funcțiuni de alimentație publică
funcţiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, depozite unelte și utilaje
întreținere, grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor)
zone noi pentru pietoni și bicicliști
căi de acces modernizate astfel încât să existe conectivitate sporită cu zonele adiacente;
Wi-Fi gratuit și supraveghere video
În ceea ce privește etapele următoare, după aprobarea studiului de fezabilitate și a planului urbanistic zonal în Consiliul Local al municipiului urmează licitatia de execuție. Experții subliniază că proiectul urmărește conectarea și accesibilizarea zonei de pe ambele părți ale pârâului Calvaria. “Ne dorim să le oferim clujenilor o zonă de agrement pentru toate vârstele și o bază sportivă modernă, la ultimele standarde. În cadrul etapelor de proiect pentru zona „La Terenuri” sunt incluse în continuare dezbateri și consultări publice, pentru a ne asigura că investiția se pliază pe nevoile comunității, luând în considerare spațiul disponibil și alte componente specifice ale proiectului”, transmite municipalitatea clujeană.

Investiție de 1,52 milioane de euro

Câştigătorul licitaţiei pentru elaborarea studiului de fezabilitate și PUZ pentru zona ”La Terenuri” este asocierea Napotech Proiect SRL – Arhi Box SRL, iar valoarea contractului este de 348.000 de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Investiţia se ridică la 1,52 de milioane de euro pentru zona de agrement (4,3 ha), din care va face parte şi baza sportivă similară cu cea din cartierul Gheorgheni.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>