Transylvania Bank Building (Banca Transilvania)

Banca Transilvania. Profit de peste 1,2 miliarde de lei în 2016

La nivelul grupului financiar BT, veniturile operaționale au ajuns la 2,98 miliarde de lei, iar profitul net, la 1,28 miliarde, potrivit raportului anual al Consiliului de Administraţie. Activele băncii sunt de 51,7 miliarde de lei, creditele nete, de 27,2 miliarde, iar resursele atrase de la clienți, de 41,9 miliarde.

„In 2016 am reusit sa obtinem rezultate bune din punctul de vedere al cresterii organice si al profitabilitatii, dupa un an de integrare si fuziune cu Volksbank Romania. Suntem o banca de retea, cu oameni pregatiti care, alaturi de o tehnologie avansata, servesc nevoilor clientilor. Chiar daca avem tinte mari si planuri ambitioase, mentinem politica prudenta de creditare si ramanem la un nivel adecvat de acoperire a expunerilor cu provizioane”, a declarat Ömer Tetik, directorul general BT.

Preşedintele băncii este interesat de noi achiziţii de pe piaţa financiar-bancară.

„2016 a însemnat o nouă etapă de consolidare a grupului BT şi suntem mulțumiți că a fost un an în care am depăşit din nou promisiunile făcute acționarilor noştri. Vom investi semnificativ în tehnologii de ultimă generație, urmărind simplificarea la maximum a modelului de business. Vom continua să creştem organic, finanțând economia românească, valorificând şi pe viitor avantajul competitiv al capacității locale de decizie. O vom face prudent şi responsabil, atenți la multiplele provocări ale mediului economic local şi european. Procesul de consolidare a pieței va continua şi suntem deschişi şi interesați de eventuale achiziții, dar orice decizie de acest tip va fi rațională, va trebui să facă sens pentru noi, respectiv să fie complementară şi să adauge valoare”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele BT.

Rezultatele activităţii BT, la sfârşitul anului 2016:

  • Profitul net al Bancii Transilvania este de 1.233 milioane lei, iar cel al Grupului Financiar Banca Transilvania este de 1.282 milioane lei.
  • Ritmul de creştere al veniturilor din comisioane operaţionale: 11,4%.
  • Eficienţa operaţională BT confirmă trendul înregistrat în anul 2016, raportul cost/venit fiind de 41%. Dacă excludem efectul tranzacţiei Visa Europe, care se ridică la 185 milioane lei, valoarea indicatorului cost/venit rămâne la o valoare confortabilă, de 44%.
  • Banca Transilvania a acordat clienţilor IMM aproape 18.000 credite noi în cursul anului 2016.
  • În perioada ianuarie – decembrie 2016, la nivel brut, înainte de înregistrarea scoaterilor în afara bilanţului, creditele BT au crescut cu 10,3%, balansat pe toate liniile de afaceri.
  • Raportul credite/depozite este de 70% la sfârşitul anului 2016.
  • Banca Transilvania are, la 31 decembrie 2016, un portofoliu de 2,82 milioanecarduri, care a generat tranzacţii cu aproape 25% mai mari faţă de perioada similară a anului precedent. Cota de piaţă a băncii privind volumul tranzacţiilor cu carduri este de aproape 20%. Prin programul de loialitate STAR, Banca Transilvania are un portofoliu de 329.000de carduri de credit.
Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>