Banca Transilvania

Banca Transilvania, prima din România în TOP 100 bănci din Europa de SE

Două dintre cele mai importante instituții bancare din România, Banca Transilvania și BCR, se luptă pentru poziția fruntașă în clasamentul celor mai mari bănci din sud-estul Europei. Astfel, în termeni de active, Banca Transilvania a liderul pieței bancare din întreaga regiune, după schimbarea poziției în clasament cu fostul lider, BCR SA, care se află acum pe poziția terțiară.

Primele cinci instituții bancare din Europa de Sud-est au reprezentat nu mai puțin de 25% din totalul activelor primilor 100 de creditori din întreaga regiune la finalul anului 2018. Profitul net combinat al primilor 100 de creditori din Europa de Sud-est a crescut la 4.354 de miliarde de euro în 2018, o creștere de cca. 24% față de anul 2017. Numărul băncilor care au înregistrat pierderi a scăzut și el, ajungând la doar 4 bănci ce nu au reușit să facă profit în 2018, față de 10 bănci în 2017, respectiv 12 bănci în 2016.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>