parking mehedinti(1)

Autorizaţie de construire pentru parking-ul Hasdeu

Parking-ul din Hadeu are autorizaţie de construire. Lucrările ar urma să înceapă în cel mai scurt timp. 

Autorizaţia de construire pentru “parking suprateran 2+2D+P+2E+Teraă, conform PUD aprobat cu HCL nr.473/2013 şi HCL nr.388/2016, judeţul Cluj, strada Păstorului, nr. 67-69″ a fost publicată pe site-ul municipalităţii în data de 26 martie 2019. Durata de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni.

În acest proiect, Primăria Cluj-Napoca este asociată cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), protocolul fiind încheiat pe 99 de ani. Parking-ul va fi construit pe un teren de 1.992 mp şi va avea 320 de locuri de locuri de parcare: 238 vor fi cu regim închis și vor fi rezervate studenţilor şi cadrelor didactice de la UBB, care vor beneficia de o reducere de 10% din abonamentele standard, iar 82 de locuri vor putea fi ocupate de alţi şoferi care caută un loc de parcare. În asociere UBB vine cu terenul, evaluat la 1,79 milioane de lei (calcul făcut la preţul de 900 lei/mp). Municipalitatea suportă preţul execuţiei lucrării, estimat la 30 de milioane de lei, iar serviciul public de interes local pentru administrarea parcărilor se va ocupa de managementul obiectivului.

Se lucrează la trei parking-uri în Mănăştur

Parking-urile de pe Mogoșoaia nr. 9, Primăverii nr.20 şi Primăverii nr.8 sunt în plin şantier. Ar urma să fie date în folosinţă la mijlocul anului 2020.

  • Primăverii 8 –  266 de locuri de parcare
  • Primăverii 20 – 400 locuri de parcare
  • Mogoșoaia 7 – 9 – 292 de locuri de parcare

Parking privat în centrul Clujului

Un alt parking va fi va fi ridicat pe strada Avram Iancu nr. 23-24, în apropierea Cimitirului Central din Cluj-Napoca. Beneficiarul proiectului este Casa de Pensii a Bisericii Reformate. Conform proiectantului – biroul de arhitectură Dico şi Ţigănaş – garajul suprateran ar urma să dispună de 333 de locuri de parcare, între care şi locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi, plus locuri de parcare pentru biciclete.

Încă şase parkinguri în proiect, altul blocat

Conform administraţiei locale, alte șase parkinguri sunt în diverse faze de realizare a documentației. Este vorba despre proiectele de pe străzile Albac – Azuga, Trotușului, Gheorghe Dima – vest, Sighișoara, Liviu Rebreanu și Piața Cipariu. Un alt parking este gândit pe terenul Institutului Oncologic, pe Republicii – Ion Creangă, însă proiectul e blocat de Ministerul Sănătăţii: “refuză să ne dea drept asupra terenului”.

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>