photo (2)

Au început afacerile de sezon în Parcul Central

Abia ce s-a arătat primăvara la faţă, iar Parcul Central din Cluj-Napoca redevine raiul afacerilor sezoniere. La sfârşit de săptămână, zona lacului Chios este împânzită cu standuri ce vând cafea, suc, vată pe băţ, clătite, ciocolată de casă, popcorn sau mere dulci. Câţiva clovi fac flori şi animale din baloane colorate pentru cei mici. Toneta cu langos şi kurtos kalacs de lângă Cluj Arena a fost aprovizionată cu cele necesare încă de miercuri.

Afacerile sezoniere nu se rezumă însă la zilele de weekend. Luni, dis de dimineaţă, dintr-un megafon postat lângă intrarea în sala de sport din incinta arenei răsunau, la volum maxim, cântece pentru copii. Un tânăr supraveghea patru maşinuţe electrice: una de teren, una de poliţie şi două roz, pentru fetiţe.

“Am vrut să venim încă de săptămâna trecută, dar nu am avut parte de vreme bună. Ne-am luat revanşa în weekend. De acum înainte vom fi zilnic aici, până la final de vară. Începem la 10 dimineaţa şi stăm până cât stă şi soarele pe cer. Suntem mai mulţi angajaţi şi lucrăm în ture”, spune tânărul, care este student la teologie şi şi-a luat acest job pentru bani de buzunar. Recunoaşte însă că-i plac şi copiii.

photo (1)

photo

Maşinuţele pot fi “conduse” de prichindei între 2 şi 10 ani. O tură de 6 minute costă 10 lei. Maşinuţele “Kiddie Rides” pot fi găsite şi în Polus Center.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>