13909399_1074518482636976_704987551738432692_o-672x320

Atenţie, şoferi! Se închide latura vestică din Piaţa Unirii Cluj

Latura vestică a Pieţei Unirii se închide de săptămâna viitoare. Circulația rutieră va fi închisă total, deoarece zona va deveni pietonală.

“Lucrările de modernizare a Pieței Unirii vor continua de luni, 20 februarie 2017, pe latura vestică, şi se vor finaliza la sfârșitul lunii mai 2017. Vor consta în reamenajarea trotuarului și carosabilului, în vederea redării acestuia circulației pietonilor”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Cluj-Napoca.

Va fi pusă în aplicare şi o soluţie de iluminat arhitectural pentru faţadele clădirilor, cu sisteme led.

Amenajarea Pieței Unirii face parte unui proiect mai larg si complex în cadrul amenăjarii zonei pietonale în centrul municipiului Cluj-Napoca, care a fost gândit și proiectat unitar, dar a fost executat până acum doar parțial: Faza 1 – Bulevardul Eroilor, Faza 2 / Etapa 1 -“insula” mijlocie a Pieței Unirii.

Proiectul pentru amenajarea zonei pietonale a fost selectat printr-un concurs de soluții în doua faze, organizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul OART, în anul 2006.

Primăria Cluj-Napoca face un apel conducătorilor auto să dea dovadă de înțelegere și să respecte noile reglementări de circulație din această zonă.

Lucrarile vor fi realizate în baza proiectului realizat în 2006 de SC Planwerk SRL, executant fiind SC ARL SRL, firma care anul trecut a modernizat laturile sudică şi estică a pieţei din centrul Clujului.

Investiţia se ridică la suma de 10 milioane lei.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>