cp bugetare participativa_800x533

Atelier de bugetare participativă în Gheorgheni

Primăria Cluj-Napoca organizează un nou atelier în cadrul procesului de Bugetare participativă 2018. Clujenii pot propune proiecte pentru şase domenii, până după jumătatea lunii august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în luna noiembrie a acestui an.

Atelierul participativ va avea loc joi, 9 august 2018, ora 17.00, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Raluca Ripan”, str. Bistriţei nr.21.

Procesul de bugetare participativă 2018 a demarat luni, 16 iulie. Prima etapă, depunerea de proiecte se încheie duminică, 19 august. În acest context, cetățenii sunt invitați la un atelier participativ pentru a se informa și pentru a discuta despre cum se depun proiecte pentru orașul nostru prin procesul de bugetare participativă.

Atelierul este structurat astfel:

●       prezentarea și clarificarea procesului de bugetare participativă;

●       mese de lucru specializate pe cele 6 domenii din cadrul procesului.

Domenii:

a. Alei, trotuare şi zone pietonale.

b. Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei.

c. Spații verzi și locuri de joacă.

d. Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.).

e. Infrastructură educațională și culturală.

f. Oraşul digital.

Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Cluj-Napoca, prin care ideile şi inițiativele comunității clujene se manifestă și se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv și transparent prin care membrii comunității se implică direct în formularea deciziilor privind prioritățile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>