13260025_1021320421290116_4173685155438290447_n

Asfalt cât pentru 200 de stadioane, în 4 ani, la Cluj. Ce străzi urmează să fie modernizate

De ce asfalt doar înainte de alegeri? Câte proiecte neterminate avem? l-au luat la întrebări cetăţenii Clujului pe primarul Emil Boc, luni seara, în cadrul intervenţiei live de pe Facebook.

Relaxat, edilul le-a răspuns scurt celor ce l-au apostrofat: “Ce să vă spun? Că în 4 ani de zile s-a turnat asfalt în Cluj cât echivalentul a 200 de stadioane”. “Se continuă şi acum proiectele, nu lăsăm neasfaltat Făgetul pentru că trebuie să-l terminăm, că acolo între blocuri ne-au mai rămas alei nefinisate…doar nu le vom opri acum că suntem într-o perioadă specială a anului. Tot timpul a fost şantier la Cluj. Amintiţi-vă câte înjurături am luat anul trecut pentru lucrările din zona centrală, din Mănăştur, de pe Plopilor, din Gheorgheni, de pe Bulevardul Muncii. A fost nevoie să lucrăm intens pentru că erau bani europeni şi trebuia să-i folosim până la sfârşitul anului. Mă bucur că oricine trece acum prin urbe poată să vadă că totul arată minunat şi că lucrile au fost executate la standarde occidentale. Acum nici nu se compară volum lucrărilor cu cel din 2015″, a mai spus acesta.

Asfalt în extensiile Clujului, pe credit

Amintim că, după ani de rugăminţi din partea riveranilor, extensiile Clujului – Sopor, Valea Fânaţelor, Valea Chintăului, Odobeşti, etc – vor fi asfaltate. Lucrările propriu-zise ar urma să fie demarate abia în perioada 2017-2018, iar asta deoarece este nevoie de contractarea unui credit bancar de aproximativ 30 de milioane de euro care să acopere costul investiţiei şi de organizarea de licitaţii pentru proiectarea şi ulterior pentru execuţia lucrărilor.

50 de străzi din Cluj-Napoca, modernizate din bani publici

Printre arterele vizate de noua campanie de asfaltare se află Tudor Vladimirescu, Calea Mănăştur, bretelele din apropierea Podului Calvaria, străzi și alei adiacente în zonele Făget, Câmpului şi Eugen Ionescu, dar numai cele care aparțin domeniului public.

Alte circa 400 de străzi private şi semiprivate aşteaptă să intre în proprietate municipalităţii, pentru a putea fi mdernizate cu bani publici. Conform edilului, acestea pot fi preluate doar în baza unor acte de donaţie.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>