autostrada

Aproape 1 km de pădure defrișat pentru Autostrada Transilvania. VIDEO cu stadiul lucrărilor

7.5 hectare de pădure vor fi scoase definitiv din fondul forestier național, dintr-un ordin al Ministrului Transporturilor Dan Costescu, pentru ca șantierul autăstrăzii Transilvania să poată fi continuat pe tronsonul Gilău-Nădășelu, emiterea acestei decizii fiind tergiversată de aproape un an de zile.

De altfel, autostrada se află în stadiu avansat de execuție, iar zona de circa 800 de metri care străbate pădurea era singurul loc pe care constructorul nu s-a putut apuca până acum de treabă, deși lucrările au debutat de aproape doi ani.

“Terenul face parte din fondul forestier național, este proprietate publică a statului, aflat în administrarea Ministerului Transporturilor, prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România — SA, fiind dobândit în condițiile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, cu modificările și completările ulterioare, fiind amplasat pe raza Ocolului Silvic Gilău din cadrul Direcției Silvice Cluj. Scoaterea definitivă din fondul forestier național a terenului menționat se face cu defrișarea vegetației forestiere”, se menționează într-un comunicat al CNADNR.

Sectorul 3A, Cluj Vest Gilău — Mihăiești, între km 4+650 — km 5+550 face parte din tronsonul de autostradă 3A1 (km 0+000 — km 8+700), Gilău — Nădășelu, în acest moment progresul fizic fiind de 68,42%.

O nouă filmare realizată de Asociaţia Pro Infrastructura, cu ajutorul unor drone, arată stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania.

“În filmare veţi putea observa că lucrările au fost reluate în urma negocierilor dintre constructor (UMB) şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Constructorul a ameninţat cu rezilierea contractului pentru că beneficiarul (CNADNR) a interpretat contractul semnat în sensul diminuării sumelor de plată ca urmare a “optimizărilor” realizate de constructor. Se pare că problemele s-au rezolvat şi în acest moment UMB lucrează din nou susţinut pe acest segment de autostradă mult aşteptat”, explică realizatorii clipului.

Lucrările la tronsonul Gilău – Nădăşelu, cu o lungime de 8,7 km, au fost demarate în august 2014, fiind executate de asocierea UMB Spedition – Tehnostrade. Costul lor se ridică la 59 de milioane de euro, iar finanţarea este asigurată doar de la bugetul de stat.

Tronsonul ar pute fi finalizat până la finalul acestui an.

Peste 5 milioane lei, alocați pentru exproprierile pentru Autostrada Transilvania

Guvernul a aprobat, în ședința din data de 10 februarie 2016, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe o secțiune a traseului Autostrăzii Brașov-Tg. Mureș-Cluj-Oradea, respectiv secțiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii, precum și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor.

Ce autostrăzi se vor construi, în 2016, în România. Buget de 4,23 miliarde lei

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>