13644224_1805801629665252_1054702404_n

Angajaţii din administraţia locală, în grevă generală. De ce sunt nemulţumiţi

Sindicaliştii din administraţia locală sunt marţi în grevă generală: 30.000 la nivel naţional, circa 800 din Primăria Cluj-Napoca.

Funcţionează doar Serviciul de evidenţă al populaţiei pentru decese sau pentru eliberarea de acte de identitate.

Săptămâna trecută, sindicaliştii din administraţie, grupaţi în Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), au organizat o grevă de o oră, dar fără a bloca activitatea Primăriei Cluj-Napoca pe durata protestului.

Sindicaliştii au recurs la continuarea protestului după ce negocierile cu Ministerul Muncii, pe marginea revendicărilor acestora, au eşuat la sfârşitul săptămânii trecute.

Membrii FNSA susţin că salariaţii din administraţia publică locală din România sunt cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 de lei pe lună).

Angajaţii din primării şi consilii judeţene cer majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului din administraţia publică locală cu 25% şi acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din acest sector, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Totodată, aceştia solicită ca salariaţii din administraţia publică locală să beneficieze de vouchere de vacanţă.

„Adresăm un apel către toţi salariaţii din administraţia publică locală din România să se solidarizeze cu demersurile colegilor reprezentanţi de către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, să înţeleagă că doar împreună vom reuşi să eliminăm discriminarea de natură salarială la care suntem supuşi în raport cu administraţia centrală”, susţin sindicaliştii, printr-un comunicat de presă.

Ei ameninţă că, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate, începând cu data de 19 iulie vor declanşa greva generală pe termen nelimitat în administraţia locală.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>