19481709484dc90a94ec067_large

Andrei Mureșanu, cel mai scump cartier al Clujului. Mănășturul se ieftinește, Floreștiul e cel mai accesibil

Prețurile apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca continuă să crească, analiștii imobiliari preconizând un avans de 10% la finalul anului, deși tulburările din sectorul bancar anunță un an imprevizibil, în special din perspectiva creditării.

Ce apartamente caută clujenii?

În ianuarie 2016, s-a constatat o creștere mai mare de prețuri în ceea ce privește apartamentele cu 2 și 3 camere, ceea ce se traduce într-o cerere ridicată pe acest segment. “Acest lucru se datorează și condițiilor încă favorabile de creditare, cumpărătorii având la dispoziție atât fonduri Prima Casa cât și credite imobiliare standard la costuri foarte bune și fiind deci atrași de locuințe cu un grad mai ridicat de confort. Primul rezultat al acestui tip de comportament se vede în cazul apartamentelor cu 1 cameră, care s-au depreciat în luna ianuarie, prețul lor public fiind cu numai 2 euro/mp mai mic decât în luna anterioară’, se arată într-o analiză realizată de blitzimobiliare.ro.

indice-cj-nrcam-768x158

Cele mai scumpe apartamente din Cluj sunt în Andrei Mureșanu

Topul cartierelor Clujului este dominat de Andrei Muresanu (în luna ianuarie 2016, prețurile medii publice au fost de 1.309 euro/mp), pe locul secund se clasează Centru- 1.300 euro/mp și pe poziția trei cartierul Zorilor- 1.223 euro/mp.

“Foarte interesant este faptul că apartamentele din Mănăștur au înregistrat o ușoară scădere de preț în ianuarie, pierzând față de luna decembrie, în medie, 1 euro/mp”, mai spun analiștii.

indice-cj-cartiere-768x111

Și apartamentele din Florești își continuă parcursul ascendent, iar prețul mediu de 626 euro/mp înregistrat în ianuarie, le fac cele mai accesibile variante din zona Clujului, la puțin peste jumătate de pret față de apartamentele din municipiu.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>