parcul-feroviarilor

Al doilea cel mai mare parc din Cluj, revitalizat. Câştigătorii concursului de soluţii, în mai

Primăria Cluj, în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), a lansat concursul de soluții pentru revitalizarea și activarea Parcului Feroviarilor. În data de 30 mai vor fi anunţaţi câştigătorii concursului de soluţii. 

Scopul este de a oferi administrației publice cea mai eficientă soluție de dezvoltare urbană sustenabilă a zonei Parcul Feroviarilor, reintroducerea parcului în patrimoniul de spații publice verzi al orașului fiind considerată o victorie importantă pentru întreaga comunitate și în același timp o uriașă oportunitate de a reabilita funcțional, ecologic și peisager acest important spațiu verde.

Concursul are ca obiectiv principal creșterea gradului de utilizare a parcului, pentru toate categoriile de utilizatori și crearea unui spațiu verde polifuncțional, adaptabil la cerințe viitoare.

Concurenții sunt invitați sa conceapă o soluție de proiectare care să se adapteze la cursul râului Someș, să interacționeze cu străzile adiacente, comunitatea locală existentă și viitoare, cu Piața Gării și, în același timp, să ofere întreaga complexitate vizuala și peisageră intrinsecă a unui parc contemporan.

 

Printre funcțiunile obligatorii ale parcului, conform temei de concurs, vor fi cinematograf/ teatru în aer liber; spațiu amenajat pentru workshop-uri/ prezentări; expoziții de artă, sculptură/instalații, permanente și temporare; zonă de loisir și relaxare pe malul Someșului, cu multiple accese la oglinda de apa și parcurgere a zonei de mal; zonă de plimbare/ promenadă; concerte în aer liber: zonă pentru scenă, fixă sau mobilă; zonă spațiu comunitar; zonă de picnic; zonă de pescuit, activități acvatice/ contact apă, navigație ușoară, zonă pentru animale. Jurizarea și anunțarea câștigătorilor vor fi făcute la sfârșitul lunii mai.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>