adrian petre

Adrian Petre, despre proiectul ”Poți  fi și tu campion”

Când l-am rugat să îmi trimită o listă cu toate tofeele, campionul Adrian Petre a tăcut câteva clipe și  apoi a răspuns oarecum fâsticit… ”Păi, sunt multe”. Multiplu medaliat la campinatele naționale și internaționale de judo, deținătorul a câtorva recorduri la flotări, Adrian Petre este inițiatorul proiectului ”Poți fi și tu campion”, prin care atrage copiii în sălile de sport. Cea de a opta ediție a festivalului de sport va avea loc vineri, la Iulius Mall.

”Este cea de a opta ediție a proiectului ”Poți fi și tu campion” care se va desfășura în Cluj-Napoca, pe 17 februarie la Iulius Mall, începând cu orele 17:00. Această ediție, acest festival de sport cum îmi place mie să îi spun, va cuprinde demonstrații din următoarele ramuri: judo, ju jitsu brazilian, capoeira, majorete copii și jununiori, demonstrație de street workout. Eu voi face o demonstrație de flotări și un concurs de flotări pentru copii din public. Va fi și o surpriză: o demonstrație a echipei DIAS din Cluj. Acest proiect se adresează unui public larg, atât copiilor cât și părinților. Noi, adulții, alegem deseori în viață ceea ce ne este mai ușor. De multe ori preferăm să stăm într-un fotoliu în fața televizorului, iar copiilor le dăm, tot din comoditate, să se joace în casă cu telefonul, cu tableta ori laptop-ul. Dar în acest mod noi nu putem afla care sunt toate calitățile copiilor noștri dacă nu ieșim afară cu ei, dacă nu îi ducem la sălile de sport. Și așa putem să-I irosim talentul. Nu e doar asta: cel mai important e că prin sport noi îi oferim copilului nostru sănătate.  Dar și o cărare, un drum, nu ușor, ce-i drept, care poate duce la marea performanță”, spune Adrian Petre.

Scopul principal al proiectului este atragerea copiilor spre sport. ”Noi, sportivii, prin performanțele atinse, suntem pentru unii copii modele chiar peste voia noastră. Ne văd bucurându-ne de o performanță și încep să își dorească și ei. Prin acest proiect al meu, ”Poți fi și tu campion”, intenționez să atrag cât mai mulți copii în sălile de sport, arătându-le, în acest mod, că se poate. Se poate să faci astăzi mai mult decât ai făcut ieri, poți să visezi cu ochii deschiși la o performanță, la un record, căci dacă îți dorești foarte mult și  muncești din greu, poți deveni campion”, susține Adrian Petre.

Pe lângă performamțele în judo, Adrian Petre mai are în palmares trei recorduri naționale la flotări: în 2013 a reușit 1.419 repetări în 49 de minute, un an mai târziu realiza încă unul: 631 flotări pe dosul palmelor în 15 minute. În 2015 realizează recordul de o flotare pe dosul palmelor cu o greutate de 83,5 kilograme. La evenimentul de vineri, sportivul va încerca doborârea încă a unui record. ”Probabil că voi încerca să-mi bat proriul record la flotări, însă depinde de mai mulți factori, dar în primul rând sunt în proces de refacere după o accidentare la ultima competiție internațională de judo din Statele Unite. Corpul meu îmi va spune cum mă voi simți în momentul respectiv. Desigur că în sufletul meu e o dorință permanentă de a mă autodepăși. În acest moment, recordul este de o repetare pe dosul palmelor cu o greutate de 83,5 kilograme. Este actualul record național pe care l-am stabilit în 2015, tot la Cluj-Napoca”, afirmă campionul.

”Poți fi și tu campion”a fost demarat în 2014. ”Proiectul l-am demarat în 2014, după acel record la flotări pe care l-am stabilit atunci. Pentru a nu se rezuma la un singur moment de 15 minute în Polus, sportivii de la CSM au făcut o demonstrație de judo în preambulul încercării de record la flotări. Așa emulație a fost atunci, atât de mult s-a vorbit după eveniment, încât mi-am zis că sunt în stare să creez un proiect, o asociație, ”Poți fi și tu campion”, prin care să arăt publicului larg că se poate.  Așa am decis să aduc mai multe activități sportive pentru a le arăta publicului, mă orientez și spre copii pentru a-i putea ține acolo, pentru a le arăta un festival de sport.  Prima ediție a fost în vara lui 2014 la Satu Mare, a doua în comuna Lipănești, județul Prahova, acolo unde m-am născut, a treia a fost în Polus Center, cu ocazia Zilelor Clujului, apoi Brașov și așa am ajuns acum la ediția a opta care va avea loc peste câteva zile la Iulius Mall”, a conchis Adrian Petre.

 (Titus CRĂCIUN)

 

 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>