Deschidere dpIT_2019

Academie de IT: 150 de elevi din Transilvania se pregătesc pentru meseriile viitorului

În 26 martie 2019 va avea loc deschiderea celei de-a 5-a ediții a programului ”Descoperă-ți pasiunea în IT”, care a devenit, începând de anul acesta, Academia Descoperă-ți pasiunea în IT.

Mai mult, programul s-a extins anul acesta și în Brașov și Baia Mare, cuprinzând, în momentul de față, cele mai importante orașe din Transilvania. La Sibiu și Oradea, orașe care s-au alăturat programului abia anul trecut, numărul elevilor înscriși în program s-a dublat, iar la nivel național, Academia DpIT însumează, în 2019, 150 de tineri, selecționați din opt orașe.

Începând cu 26 martie, măsurarea activității și competențelor dobândite se va face printr-un sistem de acumulare de credite. Decizia de creditare luată de organizatori are ca scop evaluarea în mod realist a competențelor și abilităților dobândite de participanți, pentru ca fiecare dovadă de dezvoltare personală să conteze și să fie răsplătită.

”Toate activitățile programului se desfășoară în contact direct și cu expunere pe termen lung la provocările reale și mediul de lucru privat. Practica, mentoratul, trainingurile, adică toate procesele de învățare prin care se dobândesc abilitățile și competențele tehnice, socio-emoționale, de management și antreprenoriale, vin prin contact direct cu oamenii care practică cu succes aceste meserii. Stăm față în față cu o generație care refuză să mai asimileze cunoștințe teoretice doar pentru a le reproduce, cu scopul de a primi o recompensă (notă, premiu) și care își dorește implementarea lor în mod practic. De aici și dorința lor în număr tot mai mare de a participa la acest program și implicarea și susținerea tot mai mare a companiilor, care au înțeles profilul acestei generații Z”, spune Liliana Ștefan-Cazacu, fondatorul și Președintele Asociației DpIT, organizatorul programului.

Cinci ani de DpIT, trei programe prin care susține educația și dezvoltarea în domeniul tehnologiei

Academia “Descoperă-ți pasiunea în IT” propune formarea unor structuri durabile de colaborare între mediul de business, învățământul preuniversitar și universitar, comunitate și alte organizații, în vederea susținerii și promovării educației practice în rândul tinerilor, prin contactul direct al elevilor cu proiecte reale și cu modul de lucru într-o companie, stimulând astfel conturarea unui parcurs profesional. Peste 30 de parteneri din mediul de business, școlar și academic susțin Asociația DpIT în dezvoltarea acestui program

Pe lângă Academia dedicată liceenilor, Asociația DpIT mai are in derulare alte două programe prin care susține educația și dezvoltarea în domeniul tehnologiei, dedicate învățământului preuniversitar: SpecialProf, un program prin care se facilitează accesul profesorilor de informatică la informații și cursuri de specializare profesională în domeniul IT și RoboClub, ateliere de robotică prin care copiii din învățământul primar sunt introduși în tainele construirii, programării și controlul roboților, într-un mod practic și distractiv, utilizând kit-uri bazate pe tehnologia roboticii din viața reală.

 

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>