plopilor feat

A început modernizarea străzii Plopilor

Strada Plopilor a intrat în proces de modernizare la începutul acestei săptămâni. Vor fi refăcute trotuarele, spațiile verzi și partea carosabilă până la linia de tramvai, modernizată anii trecuți.

plopilor 1

Muncitorii și utilajele companiei Kiat Group, care va moderniza, în această fază, sectorul dintre strada Primăverii și Splaiul Independenței au început lucrul pe partea dreaptă pe sensul de coborâre de pe strada Plopilor. ”Se refac trotuarele, dar va rămâne și spațiul verde, se refac benzile de circulație până la jumătate de metru de linia  de tramvai”, a precizat maistrul Alexandru Cristea din cadrul Kiat.

plopilor 2

Lucrările fac parte din proiectul “Modernizare trama stradală şi acces la zona industriala în Municipiul Cluj-Napoca” .  Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, ” Asocierea Diferit & Kiat Group Construct va efectua lucrări pe străzile:

  • Calea Baciului şi amenajare sens giratoriu la intersectia cu str. C.Coposu şi T.Vladimirescu
  • Oaşului- tronsonul cuprins între str. Decebal şi Valea Chintăului
  • Muncii de la intersecţia cu str. Oaşului până la Sinterom, respectiv de la intrarea în CUG până la str. Cpt. Grigore Ignat
  • Plopilor între str. Primăverii şi Splaiul Independentei”.

Conform municipalității, ”pe durata lucrărilor se vor crea restricţii de circulaţie dar se va asigura circulaţia pe câte o bandă pe sens ori circulaţia pe o banda cu piloţi de dirijare şi se interzice oprirea/staţionarea/parcarea. Lucrările  vor fi semnalizate cu indicatoare rutiere”.

Licitația pentru modernizarea tramei stradale a fost împărțită în două loturi: drumuri (lotul I) și poduri (lotul II). Câștigătorul lotului I, Asocierea Diferit – Kiat, se va ocupa de refacerea carosabilului pe întreg traseul liniei de tramvai, iar ARL va moderniza podurile de pe traseu.

(redacția catcostaclujul.ro.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>