Targul de Cariere in IT (5)

20 de companii au nevoie de meseriaşi la Cluj

Un număr de 20 de companii oferă sute de locuri de muncă pentru tineri mesriaşi din Cluj-Napoca. 

Evenimentul vine într-un moment de criză pentru piața muncii:  81% din companiile românești au dificultăți în a găsi forță calificată de muncă, țara noastră fiind pe locul doi în lume la acest capitol, după Japonia cu 89%. Cifrele provin dintr-un studiu Manpower, care arată că meseriașii (în special electricieni, sudori și mecanici) și inginerii (mai ales ingineri chimiști, civili și mecanici) ocupă primele două locuri în topul rolurilor pentru care se găsește greu personalul necesar, fiind urmați de șoferi, îndeosebi șoferi de camioane, curierat, mașini-unelte și transport în comun. Multe din locurile de muncă pentru care cererea este în creștere nu necesită neapărat studii universitare, dar pot fi startul unei cariere cu beneficii importante.

Oferte de la 20 de companii şi consiliere în carieră 

La Târgul de Meserii aproximativ 20 de companii oferă atât locuri de muncă, cât și internship-uri și alte oportunități pentru tinerii care vor să învețe meserie în practică și să își continue formarea profesională într-un mediu industrial real. Printre companiile și organizațiile care și-au anunțat prezența se numără BDO Cluj, Bosch Romania, BRD – Groupe Société Générale, Broda International, De Longhi, Deltamed, Double Tree by Hilton, Ecolor, Emerson, Energom Groupe Gonzales, Energobit, Institutul Francez Cluj-Napoca, Leroy Merlin, Michelin Romania, Pfeiffer Vacuum Romania, Rottaprint, Sphera Group – KFC, Skiptrans/ Jost Group.

Tinerii meseriași care vor veni la târg au de asemenea ocazia să participe la activități de consiliere în carieră, pentru a-și alege o meserie cu viitor, centrată pe abilitățile și pasiunile proprii. De cealaltă parte, companiile vor dezbate teme precum adaptarea curriculei școlare la nevoile reale de pe piața muncii, schimbarea mentalităților negative care umbresc încă ideea învățământului profesional și revitalizarea acestui tip de linii de studiu.

„Vedem și simțim tehnologie în tot mai multe din activitățile pe care le întreprindem, iar inteligența artificială poate fi folosită în procesele de automatizare, însă în continuare 81% din companiile din România întâmpină cele mai mari dificultăți în ocuparea rolurilor de meseriași, urmați de ingineri și șoferi. Ca angajatori, avem o serie de provocări precum lipsa candidaților, lipsa experienței și a competențelor profesionale specifice necesare. În acest context general, Târgul de Meserii reunește decidenți și gânditori creativi, pentru a contura și a provoca împreună viitorul învățământului profesional și tehnic. Acest eveniment oferă cadrul potrivit acelor companii care sunt dispuse să investească pe termen lung în învățarea și dezvoltarea tinerilor, pentru a își crește fluxul de talente”, a declarat Bogdan Herea, Președinte al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj.

Târgului de Meserii va avea loc în data de 30 octombrie 2018 la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca, între orele 10.00 – 17.00. Intrarea este liberă.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>