00131549_large

12 milioane euro pentru amenajarea Someşului. Pomenadă şi pistă de biciclete, într-o zonă pustie

Râul Someşul Mic – de la aeroport şi până în Apahida – şi afluenţii săi – Becaş şi Murători – sunt amenajaţi împotriva inundaţiilor printr-un proiect pe fonduri europene al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa (ABAST). Investiţia se ridică la suma de 56,7 milioane lei, adică peste 12 milioane de euro. 80% din sumă reprezintă plăţi din fondul de coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, iar restul de 10% este finanţare din bgetul de stat.

Amenajarea celor 4 kilometri de râu, conform proiectului, include şi o zonă de promenadă şi piste de biciclete de-alungul malurilor. Într-o zonă deloc circulată. Pista aeroport – Apahida.

În prezent, proiectul de consolidare este finalizat în proporţie de 92,68% – 4,1 kilometri de regularizare a Someșului, 4,5 kilometri de îndiguiri și 3,85 km de afluenți. Termenul inițial de finalizare a proiectului în baza contractului de finanțare a fost 14 septembrie 2015. Acesta a fost prelungit ulterior până la data de 31 decembrie 2015.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>