Untitled

11 milioane lei pentru Lomb şi Făget

Municipalitatea a economisit 11.690.617 lei din fondurile europene nerambursabile alocate pentru lucrările de modernizare a liniei de tramvai pe ruta Mănăştur-Piaţa Gării. Edilul Emil Boc a anunţat, astăzi, că banii rămaşi vor fi redistribuiţi către ale proiecte derulate de Primărie, amenajarea străzilor Făgetului şi Lombului fiind luată în calcul. Suma poate fi cheltuită până în 31 decembrie 2015.

Finanţarea proiectului de modernizare a liniei de tramvai pe tronsonul Mănăştur -Piaţa Gării s-a realizat din fonduri europene nerambursabile, accesate de către Primăria Cluj-Napoca prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa 1.1, destinată polilor de creştere. Valoarea iniţială a investiţiei a fost estimată la 76.848.324 lei, însă costul final a fost de doar 65.157.707 lei.

Acest proiect major de investiţii în infrastructură a vizat modernizarea a 11,49 kilometri cale simplă tramvai, refacerea a 29 metri pătrați suprafaţă carosabilă şi refacerea a 34 de metri pătrați de strat de uzură, construirea a 14 refugii persoane şi amenajarea a 1.532 metri pătrați spaţiu verde.

Astfel, este posibil ca banii rămaşi să fie redistribuiţi către proiectul de amenajare a străzilor Făgetului ( 6 km) şi Lombului (2 km) , aceasta din urmă fiind calea de acces către un incubator de afaceri și un centru pentru industrii creative construite tot de administraţia locală.

La începutul lunii martie 2014, Primăria a primit acordul pentru finanţarea acestor lucrări sperând să obţină 70 de milioane de lei în baza programului polilor naţionali de creştere. În mai, edilul Emil Boc a anunţat că pentru a putea începe lucrările de modernizare ar fi necesară suplimentarea cu 10% a fondurilor europene destinate municipiului Cluj-Napoca.

“Îi mulţumesc doamnei Filote pentru că a venit la Cluj, a venit să vadă ce înseamnă absorbţia fondurilor europene, a venit să asculte vocea noastră şi sperăm ca problemele discutate să poată fi rezolvate în viitor. Am făcut un inventar al proiectelor europene pe care municipiul le are şi stăm bine, avem un grad de contractare de peste 115 la sută. Avem proiecte de peste 82 de milioane de euro, cât era suma alocată. Am subliniat necesitatea suplimentării cu 10 la sută a fondurilor, adică peste opt milioane de euro, astfel încât şi drumul spre Lomb şi drumul din Făget să poată fi finanţate din fonduri europene, acestea făcând legătura cu Centrul de Industrii Creative şi Centrul de Dezvoltare al Afacerilor“, a spus Boc citat de mediafax.ro.

În luna iulie s-a deschis licitaţia pentru amenajarea drumului Lombului, iar în prezent se face evaluarea tehnică a ofertelor depuse.

 

 

 

Tags: ,

Un raspuns la “11 milioane lei pentru Lomb şi Făget”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>