consiliul-judetean-rp-07

1.9 milioane lei de la judeţ pentru Spitalul Judeţean, Şcoala Populară de Arte sau Salvamont-Salvaspeo

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj alocă suma de 1.900.000 lei pentru finanţarea mai multor investiţii, între care lucrări de reparaţii capitale şi modernizare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, mansardarea, reabilitarea şi funcţionalizarea clădirii Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda”, respectiv achiziţionarea de echipamente de scufundare pentru Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo.

Spitalul Clinic Judeţean: 416.500 lei

“Banii alocaţi vor fi folosiţi pentru elaborarea documentaţiilor de atribuire a lucrărilor de reparaţii capitale la 11 secţii clinice ale unităţii sanitare, urgenţa disponibilizării acestor fonduri fiind determinată de necesitatea obţinerii conformării sanitare a tuturor acestor structuri până la data de 31 decembrie 2016, respectiv obţinerii acreditării întregului spital, termenul limită în acest caz fiind iunie 2016. În concret, până la finele anului viitor vor fi executate lucrări de reabilitare, modernizare, compartimentare şi mansardare la secţiile de endocrinologie, oftalmologie, obstetrică-ginecologie, neurologie, dermatologie şi gastroenterologie din cadrul uneia dintre cele mai mari unităţi sanitare cu paturi din România”, transmit reprezentanţii CJ Cluj.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase: 230.000 lei

“Prin rectificarea bugetară din luna octombrie 2015, Consiliul Judeţean Cluj intenţionează alocarea sumei de 230.000 lei pentru executarea lucrărilor de reparaţii capitale şi modernizări, termenul limită de finalizare fiind luna decembrie a acestui an. Şi în acest caz, urgenţa alocării a aproape un sfert de milion de lei este justificată de dorinţa de obţinere a autorizaţiei sanitare de funcţionare a spitalului pentru anul 2016. În acest context, o atenţie specială va fi acordată modernizării Secţiei de Copii a spitalului care înglobează nu mai puţin de 13 specialităţi diferite şi care, alături de cele 26 de specialităţi destinate adulţilor, fac din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase una dintre unităţile sanitare cu cea mai bogată ofertă de servicii ambulatorii din ţară”, se arată în proiectul HCJ.

Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo: 52.500 lei

Vor fi achiziţionate cinci costume de scufundare uscate, echipamente necesare pentru acţiunile de căutare, recuperare şi salvare. La momentul de faţă, în cadrul serviciului există scafandri pregătiţi, dar echipamentele de protecţie aflate în dotare nu rezistă la temperaturi de 4-7°C, recuperarea persoanelor înecate, în caz de accidente, fiind făcută în majoritatea cazurilor de către scafandri din alte judeţe.

Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda”:1.201.000 lei

Banii vor fi folosiţi pentru mansardarea, reabilitarea şi funcţionalizarea clădirii şcolii- mansardare clădire, schimbare geamuri, refacere acoperiş, reabilitare clădire pe exterior, achiziţionare centrală proprie.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>